De Palissade loungestoel van Hay

Afgelopen zomer hebben we het terras van ons nieuwe huis een beetje ingericht tot een volwaardige zitplek. Maar wat we misten naast een vast zitgedeelte waren lounge stoelen die we makkelijk konden verplaatsen, zowel op het terras als op het gras.

De Palissade reeks van HAY hadden we al op het oog sinds ze enkele jaren terug werd gelanceerd en vinden we nog steeds een prachtige reeks tuinmeubilair. De HAY Palissade Loungestoel met lage rug leek ons dan ook meer dan perfect.

De Palissade reeks is een ontwerp van Ronan & Erwan Bouroullec en heeft een eenvoudige, klassieke vormgeving met een geometrisch design dat in de hele serie naar voren komt. Zeker de lounge stoel met lage rug vinden we bijvoorbeeld in profiel prachtig van vorm.

De stoelen zijn wanneer je ze uitpakt zwaarder dan je zou denken. Dat komt omdat veel design tuinstoelen van lichtere materialen zoals aluminium gemaakt worden maar de Palissade reeks is van verzinkt staal wat ze meteen hun stevigheid geeft. Het staal is bewerkt met een laag speciale poedercoating die hem geschikt maakt voor gebruik buitenshuis.

De reeks komt in vier kleuren: lichtgrijs, antraciet, olijfgroen en cream wit. We kozen voor het lichtgrijs omdat deze kleur het beste past bij de tinten op het terras.

De stoel is 73.1 centimeter breed, 70.3 centimeter hoog en 81.2 centimeter diep. Daarmee zit hij heel ruim en is er indien je dat wenst nog heel wat plek om bijvoorbeeld kussens in te leggen.

De hele Palissade reeks en meer design tuinmeubelen kan je hier vinden.