Nieuwe lampen in huis

Bij het renoveren van ons nieuwe huis bleek de oorspronkelijke elektriciteit in zo’n slechte staat dat we die overal hebben moeten vervangen. Het goede nieuws was dat we dan ook de lichtpunten en de specifieke plaatsing ervan konden aanpakken. Want zelf houden we ervan om meer lichtpunten te voorzien dan nodig is zodat we verschillende sferen kunnen creëren.

Wat we daarvoor superhandig vonden en een echte ontdekking was is het Philips Hue systeem wat we vonden via  Lampen24.be, een onlineshop voor lampen en verlichting met een assortiment waar we zowel onze basisverlichting als designlampen makkelijk in terugvinden. Het Hue systeem bestaat uit ledlampen die via wifi connecteren met een app op je smartphone waardoor je ze zo kan bedienen. Zowel aan, uit, dimmen, alsook de lichtwarmte aanpassen, de slimme verlichting kan zowat alles. Ook een aantal lampen in een groep maken om ze zo samen te bedienen vonden we handig. Zo kunnen we met 1 swipe de volledige leefruimte dimmen of aan- en uitzetten. Gaan we slapen dan laten we bijvoorbeeld alle lampen gewoon aan staan en zetten we ze vanuit bed uit via onze smartphone, zo zijn we zeker dat er geen enkel licht meer aan het branden is.

Ook wanneer we op vakantie zijn of van buitenshuis de verlichting willen bedienen hoeven we niet meer te werken met timers. Zo kunnen we zelfs makkelijk controleren of alle verlichting wel uit staat wanneer we uit huis vertrekken, of net de verlichting aansteken nog voor we door de voordeur binnen zijn gestapt.

Voor ons huis werken we wat licht betreft in drie soorten lampen. Verlichting die puur functioneel is en waarvan de armatuur liefst niet teveel opvalt. De Buratto reeks van Hue vonden we hiervoor de perfecte plafondverlichting. Dat zijn kleine beweegbare spotjes die we zowel in de hal als leefruimte hebben opgehangen om deze van basislicht te voorzien.

Een tweede laag zijn hanglampen die wel gezien mogen worden. Deze lampen geven ook basislicht maar hangen op centralere plaatsen zoals midden in de hal of boven de eettafel. Omdat ons huis uit de jaren ’60 is en in een zelfs iets oudere stijl is gebouwd hebben we voor verlichting gekozen die hier perfect bij aansluit. Zoals de VL45 Radiohus lamp ontworpen door Vilhelm Lauritzen en de PH 4/3 lamp ontworpen door Poul Henningsen, beide van Louis Poulsen die ze ook bij Lampen24 in huis hebben.

Een derde laag is verlichting die we kunnen verplaatsen wanneer we een kamer eens willen herinrichten. Tafellampjes of lampen die makkelijk in ons String wandkast passen, maar evengoed als nachtlampje kunnen dienen. Vooral in de donkerdere maanden zorgen deze extra lichtaccentjes voor gezelligheid in huis.

Zo staat de AJ tafellamp ontworpen door Arne Jacobsen voor Louis Poulsen al even op ons verlanglijstje alsook de prachtige IC T1 lamp van Flos ontworpen door Michael Anastassiades en de Panthella lamp van Verner Panton voor Louis Poulsen.

Ook in deze verlichting passen de ledlampen van Hue waardoor je zo doorheen de drie niveau’s lichtgroepen kan creëren waarmee makkelijk verschillende sferen te maken zijn. Nu is het enkel nog wachten op de donkerdere winterdagen om van al dat moois te kunnen genieten!

Onze verlichting bestellen we online bij Lampen24.be.