Onze drie favoriete stoelen om buiten in te loungen

De lente is volop in het land en het is ideaal weer om in je tuin of terras te relaxen. Daarom tonen we in deze post onze favoriete tuinstoelen om lekker in te loungen.

De Desert Fauteuil van Ferm Living is een gloednieuw ontwerp en meteen een van hun bestsellers. Het buisvormige stalen frame als basis komt in het zwart of beige (cashmere), in de stof zijn er zo’n 4 motieven. Het zitgedeelte is overigens niet echt van stof maar gemaakt van maar liefst 53 gerecycleerde plastic flessen. Hierdoor is de stoel makkelijk schoon te maken en zeer geschikt voor buiten.

De  BK11 Outdoor Loungestoel van Carl Hansen & Søn is een ontwerp van Bodil Kjær en maakt onderdeel uit van de prachtige outdoor serie die de Deense ontwerpster in 1959 ontwierp. In 2018 werd de collectie geherintroduceerd door Carl Hansen & Søn. De stoel is ontworpen en vervaardigd om duurzaam genoeg te zijn voor buiten maar ook mooi genoeg om ook binnenshuis te plaatsen.

De Bertoia Diamond Fauteuil  van Knoll is een iconisch ontwerp van Harry Bertoia. Florence Knoll leerde Harry Bertoia kennen tijdens hun studie in Cranbrook en overtuigde hem later om bij Knoll te komen werken, waar hij de tijd en ruimte kreeg om te experimenteren. Na lang zoeken naar de juiste vorm, maakt hij uiteindelijk deze diamantachtige vorm van gelast staaldraad. De loungestoel is onderdeel van de enige, maar bijzonder succesvolle, meubelcollectie die hij ooit ontwierp. In deze outdoor variant heeft de stoel een witte of zwarte Rilsan coating gekregen. Deze coating is bestand tegen krassen, chemicaliën en extreme weersomstandigheden.

Meer designmeubels voor je tuin kan je ontdekken op de webshop van Mister Design.