De iconische CH24 chair viert de verjaardag van Hans j. wegner in het blauw

Het is ondertussen al enkele jaren een traditie dat Carl Hansen & Sons op de verjaardag van Hans J. Wegner (2 april 1914) een speciale editie uitbrengt van de CH24 chair die we beter kennen als de wishbone chair. Dit jaar is CH24 birthday limited-edition versie meer dan prachtig met een unieke glanzende laklaag in navy blue.

De afwerking van deze speciale editie is gekozen in samenwerking met Ilse Crawford van de Londense Studioilse. Het diepe blauw en zijn hoogglans afwerking zijn geïnspireerd op Wegner’s lange fascinatie voor de Aziatische designgeschiedenis en waar deze kleur vaak in terug te vinden is.

Het gebruik van hoogglanslak is een ongewoon zicht voor een stoel van Carl Hansen & Son want tot recent konden deze niet op een ecologische manier vervaardigd worden dus bleef het bedrijf er ver van weg. De lak die voor die voor deze stoel is gebruikt is op waterbasis dus net als hun algemene filosofie niet schadelijk voor het milieu.

De CH24 birthday limited-edition is verkrijgbaar vanaf 2 april en daarna enkel nog in april te bestellen.