Vitra chair times

Vitra zette deze week een unieke documentaire getiteld Chair Times online over hun gigantische collectie stoelen die in het Schaudepot op de Vitra Campus ondergebracht zijn. Niemand minder dan Rolf Fehlbaum, de Chairman (haha) van Vitra overloopt tientallen topobjecten uit de collectie en geeft samen met ontwerpers en architecten zoals Hella Jongerius, Ronan Bouroullec en David Chipperfield heel wat interessante achtergrondinformatie over de tijdsgeest waarin de stoelen werden ontworpen, de materialen, technieken en wat de objecten nu zo uniek maakt.

De documentaire voelt aan alsof Rolf je persoonlijk doorheen zijn collectie rondleid en is dan ook meer dan interessant. het geeft een mooi overzicht van de belangrijkste periodes en is meer dan een must-see voor iedereen die van interieur(ontwerp) houdt. De film is te bekijken via deze link.