Ontdek NOA, het nieuwste bed van Auping

Op 1 oktober 2020 lanceert Auping hun nieuwe bed ‘NOA’, ontworpen door de Deense designer en architecte Eva Harlou. Een nieuw en fris design wat niet moet onderdoen voor Auping’s overige iconische bedden. Het bed is eenvoudig in vorm, bevat slimme details en bestaat uit natuurlijke materialen, geheel volgens Scandinavische ontwerptraditie. De naam Noa betekent letterlijk rust, troost en geborgenheid, niet slecht gekozen voor een bed denken we dan.

Wat vooral opvalt is het hoofdbord wat door haar gebogen vorm een beschut gevoel geeft. Dit hoofdbord is zowel met verticaal opengewerkte banen, als geheel dicht verkrijgbaar. Het hele bed is een luchtig ontwerp met een ingetogen en zachte uitstraling.
De randen en hoeken zijn afgerond en de poten van het bed staan naar binnen, waardoor het bed lijkt te zweven. Een bijzonder detail dat je kan toevoegen is het houten wiel aan het hoofdeinde. Ook al verplaats je je bed in realiteit niet elke dag, het geeft het net die extra speelse touch.

De keuze voor natuurlijke materialen zoals beukenhout en eikenfineer past goed bij de ronde en zachte vormen van het ontwerp. Daarnaast is beukenhout een bewuste en duurzame keuze, omdat het erg sterk is en lang meegaat.

De Deense architecte Eva Harlou, afgestudeerd aan de Aarhus School of Architecture, is de drijvende kracht achter het ontwerp van Auping Noa. Auping en Harlou delen dezelfde filosofie: beiden willen producten ontwerpen die goed zijn voor de wereld, die lang mee gaan en die er tegelijkertijd mooi uitzien.

Auping Noa wordt geproduceerd in de duurzame Auping fabriek in Deventer en is vanaf oktober 2020 verkrijgbaar in alle Auping-winkels in verschillende afmetingen, samenstellingen en beitskleuren. Het bed kan uitgevoerd worden in zes beitskleuren: Balanced oak, Midnight black oak, Soft white oak, Chocolate brown oak, Dark blue oak, Chalk grey oak.