De accessoires maken de slaapkamer

Van alle ruimtes in huis is de slaapkamer de makkelijkste om een frisse nieuwe look te geven. Want je hoeft niet meteen met nieuwe meubels te sleuren maar kan met enkele eenvoudige accessoires   al een heel groot verschil maken.

Om te beginnen natuurlijk het bed wat meestal het grootste object in je slaapkamer is. Een nieuwe dekbedovertrek kan daarbij wonderen doen om de stijl van je kamer volledig om te toveren.

Bijvoorbeeld met de dekbedovertrekken van Yumeko   die een mooie lijn hebben met heel hedendaagse linnen stoffen in frisse tinten.

Ook hun Double Face dekbedovertrekset van biologisch katoensatijn is prachtig en heeft aan beide zijden een andere kleur waardoor je makkelijk kan afwisselen.

Voor wie het graag grafischer ziet heeft Auping een nieuwe collectie met geometrische prints. Zoal deze Atlas met zacht gekleurde vlakken die zijn opgebouwd uit rasters en streepjes op een witte ondergrond. Het design bestaat uit de kleuren wit, zwart, grijs, groen, roze en blauw.

Of de iets stoerdere Pluto met een fris banen design met een grove ruitenstructuur en strakke strepen in donkerblauw, wit en donkerrood.

Wie ervan droomt om eens in een kunstwerk te slapen zal zeker blij zijn met de unieke samenwerking tussen Beddinghouse en het Van Gogh Museum. Het designteam van Beddinghouse werd geïnspireerd door het werk van Vincent van Gogh en heeft prints ontworpen die zijn gebaseerd op bekende schilderijen die elk een verhaal van dromen, passie en schoonheid vertellen.

Ook sierkussens    zijn een fijne manier om snel je bed te verfraaien. Zelf zijn we heel erg fan van de Dot reeks van Hay en de kussens van Ferm Living. Elk verkrijgbaar in heel wat kleurtinten zodat ze moeiteloos in de stijl van je slaapkamer passen.

Om het helemaal gezellig te maken zijn kaarsen altijd welkom. Persoonlijk houden we van de geurkaarsen van Diptyque en wel voor hun subtielere natuurlijke geuren die je ruimte net dat tikkeltje meer geven zonder te opvallend aanwezig te zijn.

Baies is een van hun bestsellers maar zelf houden we iets meer van Figuier. Een warme geur met de zachte, fruitige toets van vijg.

Hieronder nog enkele moodbeelden die aantonen hoe je met de juiste woonaccessoires  het verschil kan maken in je slaapkamer.