Thuiswerken in stijl

We zijn al maanden aan het thuiswerken en bij veel bedrijven werkt dat best wel goed waardoor het waarschijnlijk ook in de toekomst een optie zal blijven. Hoog tijd dus om een plek in huis in te richtten als volwaardige thuiswerkplek. In deze post tonen we dat je thuiswerkplek inrichten behalve functioneel ook een mooie meerwaarde aan je interieur kan opleveren. Wil je een design thuiswerkplek maken dan gaat de grootste investering ongetwijfeld naar je bureaustoel en bureau. De eerste spreekt voor zich want je zit er makkelijk enkele uren per dag in. Maar behalve het ergonomische aspect is het ook leuk als je bureaustoel er nog eens mooi uit ziet. Zeker wanneer je thuiswerkplek geïntegreerd is in je woonkamer of andere plek waar je best wel veel komt naast je werkuren.

Binnen de design bureaustoelen zijn we zelf heel erg fan van de Aluminium Group van Charles & Ray Eames. Voor wie niet van het kenmerkende blinkende (of matte) aluminium houdt is de Aluminium Chair EA 117 ook verkrijgbaar in een prachtige zwarte afwerking.

Ook de S64 stoelen van Thonet vinden we heel mooi. Het is niet meteen een bureaustoel maar veert door zijn iconische buisstructuur wel mooi mee met je lichaam waardoor hij heel aangenaam zit. Voor wie toch graag wieltjes heeft is er de S64 bureaustoel.

Wanneer we denken aan design bureaus zijn we erg fan van het Compas Direction Bureau van Jean Prouvé. De naam van dit stuk heeft hij ontleent aan de wijzers van een kompas die net als de poten van dit bureau een slanke uitvoering hebben.

De dag van vandaag heeft een papierloos bureau niet zoveel oppervlakte meer nodig als vroeger wat zich in slimme oplossingen vertaald zoals de minimalistische bureauoplossing van String waarbij je deze in een wandrek kan integreren.

Of deze wandplank van Menu die je makkelijk zowat in elke ruimte kan integreren.

Hieronder nog enkele combinaties die thuiswerken meer dan aangenaam maken.