Breng de natuur in huis met hout behang

Wie denkt aan een houten wand als accentmuur in huis denkt niet meteen aan hout behang, al is dat waarschijnlijk de snelste en voordeligste manier om een tint natuur in huis te halen. En ben je na enkele jaren toe aan iets nieuws, dan is het even makkelijk weer aangepast. In deze post tonen we onze favoriete hout behang designs.

En we starten bij Arte behang die met hun Timber motief een prachtige reeks hebben van natuurlijk ogende houtstructuren bestaand uit een fijn lijnpatroon. Een extra is dat je dit lijnenmotief zowel horizontaal als verticaal kan hangen op je muur om je interieur zowel in de breedte of de hoogte meer ruimtelijkheid te geven.

Ook verkrijgbaar is de lichte Timber variant die een nog subtieler lijnenspel heeft.

Een grafischer hout behang van Arte is het Formation motief wat met zijn blokjes in verschillende houtsoorten meteen ook een licht 3D effect aan de muur geeft.

Voor wie het graag robuuster ziet is het Ara motief een prachtige keuze. Een mooie combinatie tussen een ruwe Scandinavische look en gladde muren zonder splinters.

Iets strakker zijn de designs van het Engelse luxe behang merk Cole & Son die hun Wood Grain behang in verschillende tinten aanbieden van heel licht naar iets donkerder.

Zelf zijn we heel erg fan van deze lichte variant waarbij de houttint zo subtiel is dat je het pas opmerkt wanneer je er dichterbij komt.

Voor wie fan is van groen behang is er dit Grain motief van Arte. Met zijn kopshout patroon in de verrassende tint geeft het een meer dan luxueuze uitstraling aan je accentmuur.

In dezelfde stijl vonden we dit Boa motief ook een echte eyecatcher. Nog een voordeel van zo’n accentmuur is dat je er eigenlijk niks meer hoeft aan op te hangen om je muur interessant te maken, want bij dit motief zou het net té druk kunnen worden.

En last but not least is er dit Axedo motief met zijn heel zachte bijna abstract houtpatroon.