Terug in de tijd met retro behang

Ben je fan van een retro interieur, dan is behang alvast een mooi begin. Want je bepaald er meteen de sfeer van je hele ruimte mee zonder al te veel moeite of grote investering. En eenmaal je favoriete kleur en motief aan de muur hangt is het de kunst om je ruimte aan te vullen met leuke bijpassende retro meubilair en items die je interieur helemaal af maken.

Bij de luxe behang webshop Coloredwalls hebben ze heel wat retro behang in huis waarmee je aan de slag kan gaan. Hier zijn enkele van onze favorieten.

Het Belgische Arte behang heeft binnen hun Lush Collection het Corduroy behang. Dit textielbehang heeft een bovenlaag van textiel en een onderlaag van vlies. Daarmee heeft dit behang het uiterlijk van textielbehang, maar het gemak van vliesbehang. Door zijn rijke structuur en zachte aanraking geeft textielbehang bovendien een mooie dieptewerking aan de muur geven. De rollen van dit behang zijn met hun 135 centimeter extra breed en de lengte van de rol bepaal je zelf door per strekkende meter te bestellen.

Wie graag een iets eigentijdsere kleur kiest dan bruin kan gaan voor deze mooie groene versie. Meer groen behang kan je via de link vinden.

combo behang

Het Combo behang van Arte is een ontwerp dat behoort tot de Cantala Collection en heeft een uitgesproken grafisch motief met als fijn detail dat wanneer je dichterbij komt de structuur even interessant blijft. De rolbreedte van dit behang is 90 centimeter en ook hier kan je de lengte zelf bepalen.

Ook dit behang is in verschillende kleurtinten te verkrijgen zoals deze beige variant.

Het Hicks Grand behang van het Engelse merk Cole & Son is een ontwerp wat behoort tot de Contemporary Restyled Collection en doet ons wat denken aan het iconische tapijt van het Overlook Hotel uit The Shining. Zelf zegt Cole & Son “it adds drama and depth to any interior” en dat kunnen we enkel beamen.

Een heel andere stijl en retro periode is het Expressionist behang van Arte dat behoort tot de Vanguard Collection. Met dit drukke behang is je ruimte meteen gevuld en hoef je alvast geen kunst meer aan je muur te hangen. De rol van dit behang is 130 centimeter breed.

Een subtieler retro behang van Arte is dit Carrelage behang van de Spectra Collection. Het Carrelage textielbehang geeft je muur een mooie dieptewerking met zijn subtiel 3D effect. De rol van dit behang is 122 centimeter breed. Ook dit behang is in verschillende kleurtinten verkrijgbaar.