Skip to content Skip to footer

Deze interieurstijlen zijn uit de mode

Met de veranderende trends en ontwikkelingen in het interieurdesign zijn er altijd stijlen die in populariteit afnemen. Als je je huis wilt updaten of herinrichten, is het handig om te weten welke interieurstijlen niet meer in de mode zijn. In deze blog bespreken we enkele interieurstijlen die minder relevant worden en uit de mode raken.

Overmatig gebruik van felle kleuren
Stijlen met een overmatig gebruik van felle en opvallende kleuren beginnen uit de mode te raken. Hoewel levendige kleuren een speels en energiek gevoel kunnen geven, kan een overdaad aan felle kleuren chaotisch en vermoeiend zijn voor het oog. Mensen geven steeds meer de voorkeur aan een meer evenwichtig en rustgevend kleurenpalet, met subtiele accenten van kleur in plaats van een overweldigende aanwezigheid.

Matchy-matchy interieurs
Interieurs waarbij alles perfect op elkaar is afgestemd, inclusief meubels, stoffering en accessoires, raken uit de mode. Een interieur dat te ‘matchy-matchy’ is, kan een gevoel van voorspelbaarheid en gebrek aan persoonlijkheid geven. In plaats daarvan wordt er meer nadruk gelegd op het creëren van gelaagdheid en contrast in het interieur, waarbij verschillende stijlen, texturen en patronen worden gemengd om een unieke en persoonlijke uitstraling te creëren.

Te strakke en minimalistische interieurs
Hoewel minimalisme nog steeds gewaardeerd wordt, beginnen te strakke en steriele interieurs uit de mode te raken. Een interieur dat te minimalistisch is, kan koud en onpersoonlijk aanvoelen. Mensen zoeken naar een meer gastvrije en warmere sfeer in hun huizen, met aandacht voor comfort en gezelligheid. Er is een verschuiving naar een meer eclectische en persoonlijke benadering, waarbij verschillende stijlen en texturen worden gecombineerd voor een unieke uitstraling.

Overmatig gebruik van trendy accessoires
Het overmatig gebruik van trendy accessoires en decoratieve elementen raakt uit de mode. Hoewel het leuk is om trendy items toe te voegen aan je interieur, kan een overdaad aan modieuze accessoires leiden tot een rommelige en chaotische uitstraling. Mensen geven de voorkeur aan een meer ingetogen en tijdloze benadering, waarbij de focus ligt op duurzame en kwalitatieve stukken die langer meegaan.

Zware en donkere houtsoorten
Donkere en zware houtsoorten, zoals mahonie en ebbenhout, worden steeds minder populair in interieurs. Deze houtsoorten kunnen een zwaar en ouderwets gevoel geven aan een ruimte. In plaats daarvan kiezen mensen voor lichtere houtsoorten, zoals eiken of walnoot, die een luchtigere en modernere uitstraling hebben. Natuurlijke en lichte houttinten passen beter bij de trend van een fris en licht interieur.

Het is belangrijk om op te merken dat stijl en smaak subjectief zijn en dat iedereen zijn eigen
voorkeuren heeft. Wat uit de mode is in het algemeen, kan nog steeds passend zijn voor bepaalde
mensen en situaties. Het belangrijkste is om een interieur te creëren dat past bij jouw
persoonlijkheid en levensstijl, en waar je je comfortabel en gelukkig in voelt.