Skip to content Skip to footer

Dit worden de interieurtrends van 2024

Het nieuwe jaar brengt altijd nieuwe trends met zich mee, ook op het gebied van interieurdesign. Als je van plan bent om je huis op te frissen of te herinrichten, is het handig om op de hoogte te zijn van de nieuwste interieurtrends. In deze blog delen we enkele voorspellingen over de interieurtrends die het komende jaar populair zullen worden.

Duurzaamheid en eco-vriendelijkheid
Duurzaamheid en eco-vriendelijkheid worden steeds belangrijker in de wereld van interieurdesign. In 2024 zal er een grotere focus zijn op het gebruik van milieuvriendelijke materialen en duurzame producten. Natuurlijke materialen zoals bamboe, kurk en hout zullen populair blijven, maar we kunnen ook nieuwe innovaties verwachten op het gebied van duurzaam interieurdesign. Hergebruik en upcycling zullen ook centraal staan, waarbij oude items een nieuw leven krijgen en worden omgevormd tot unieke stukken.

Multifunctioneel meubilair
Met de groeiende behoefte aan flexibiliteit en ruimtebesparing, zal multifunctioneel meubilair een belangrijke rol spelen in 2024. Meubelstukken die meerdere functies kunnen vervullen, zoals een slaapbank met opbergruimte of een eettafel die kan worden uitgeklapt tot een grotere tafel, zullen steeds populairder worden. Deze multifunctionele stukken stellen je in staat om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte in je huis en zorgen voor meer flexibiliteit in je interieur.

Zachte kleurenpaletten
Rustgevende en zachte kleurenpaletten zullen een prominente rol spelen in de interieurtrends van 2024. Zachte tinten zoals pastelkleuren, poeder roze, lichtblauw en neutrale kleuren zullen veelvuldig worden gebruikt om een gevoel van rust en sereniteit in huis te creëren. Deze kleuren zijn gemakkelijk te combineren en passen goed bij verschillende interieurstijlen, van minimalistisch tot Scandinavisch en bohemien.

Organische vormen en patronen
Organische vormen en patronen zullen een trend zijn die we in 2024 veel gaan zien. Meubels en decoratieve elementen met afgeronde vormen en organische lijnen zullen populair zijn. Denk aan banken met zachte rondingen, ronde salontafels en lampen met organische vormen. Ook patronen geïnspireerd door de natuur, zoals bloemen- en bladmotieven, zullen een prominente plaats innemen in het interieurdesign.

Technologie geïntegreerd in het interieur
Met de voortdurende vooruitgang van technologie zullen we in 2024 meer integratie van technologie in het interieur zien. Slimme apparaten, spraak gestuurde assistenten en home automation-systemen zullen de norm worden. Denk aan verborgen oplaadpunten, draadloze oplaadpads in meubels, en slimme verlichting en thermostaten die bediend kunnen worden via smartphones of stemcommando’s. Deze technologieën zullen niet alleen functioneel zijn, maar ook naadloos opgaan in het interieurdesign.

Eclectische mix van stijlen
In 2024 zal er een grotere focus zijn op het creëren van een persoonlijke en unieke sfeer in huis. De trend van een eclectische mix van stijlen zal verder gaan groeien. Het combineren van verschillende stijlen, kleuren en texturen zal je interieur een levendig en persoonlijk karakter geven. Denk aan het mixen van vintage meubels met moderne accenten, het combineren van verschillende texturen zoals velvet en leer, en het spelen met contrasterende kleuren.


Het volgen van interieurtrends kan een leuke manier zijn om je huis up-to-date te houden en je
creativiteit te uiten. Onthoud echter dat jouw persoonlijke smaak en stijl het belangrijkst zijn bij het
inrichten van je huis. Kies trends die bij je passen en waar je je comfortabel bij voelt, en creëer zo een
interieur dat helemaal van jou is.