DIY: katten tipi

Met drie katten in huis is het de kunst om voor elk van hen leuke speel- en rustplekjes te creëeren. Een katten tipi leek ons dan ook een heel fijn idee dat niet alleen leuk is voor de katten maar ook mooi is in je interieur. En bovenal makkelijk en niet duur om zelf te maken. 

Woonboek-diy-cat-tipi

Wat heb je nodig? Met drie tot vier meter stof kom je zeker toe. Wij vonden dit stofje bij Veritas in Antwerpen. Vijf stokken van ongeveer 80 cm. Koord om de stokken samen te binden. We vonden een mooi leren touwtje bij Schleiper. Naald en draad voor wie het met de hand wil doen en een naaimachine voor wie er mee aan de slag kan (zo gaat het toch iets sneller). Een schaar, naaldjes om de stof op zijn plaats te houden en een meetlint of meetlat. 

Woonboek-cat-tipi

Zet met een stukje koord de vijf stokken vast in de vorm die je tipi moet krijgen en meet de opening tussen de stokken af. Zorg ervoor dat alle zijden gelijk zijn. Door de stokken rechter of platter te houden kan je de vorm van de tipi naar eigen wens bepalen. Teken die driehoekige vormen over op je stof en voorzie nog enkele centimeters plaats om een lus in de stof te kunnen naaien om later de stok door te steken. Snij de driehoeken uit in de stof en naai telkens aan een zijde van de driehoek een lus waar je de stok door kan steken. Naai alle stukken aan elkaar en zoom de boven en onderkant mooi af. Vergeet niet in het voorste deel een ronde opening te knippen.