Weltevree

Al even staat het designlabel Weltevree op onze radar. Maar het is pas nu we weg zijn uit de stad en meer in de natuur zijn gaan wonen dat we het met heel veel enthousiasme volgen.

Ze maken namelijk vooral design voor buiten, en dat op de manier die zo kenmerkend is voor onze Noorderburen: mooi en puur design met een duidelijke functie zonder al te veel nutteloze franjes. Zelf zeggen ze het zo: “Onze producten stimuleren je om je omgeving het hele jaar door te verkennen en deze op een nieuwe manier te gebruiken.” En als we hun ontwerpen bekijken kunnen we alleen maar zeggen dat ze daar zeer goed in zijn geslaagd.

Zo heb je de alombekende Dutchtub, het buitenbad van Floris Schoonderbeek dat ondertussen een designklassieker geworden is. Door zijn autonome en eenvoudige werking kan je het bad zowat overal plaatsen. Ondanks zijn grootte weegt het amper 80KG en doordat het bad houtgestookt is heb je geen elektriciteit of andere belemmeringen nodig. Je plaatst het gewoon waar je wil en als je het elders wil neerpoten dan doe je dat gewoon.

Het water verwarmen gebeurt verrassend eenvoudig dankzij natuurlijke circulatie. De Dutchtub biedt ruimte aan vier personen en is zeer comfortabel door de ergonomische bodem.

Het design zelf vinden we door zijn eenvoud erg mooi, en vooral de kleur die je eraan geeft zorgt ervoor of de Dutchtub meer opgaat in je tuin of net eruit knalt.

Voor wie het klassieker wil is er ook een versie die afgewerkt is met hout.

Met de Outdoor Oven, ontworpen door Dick van Hoff, wordt je tuin of terras een verlengstuk van je keuken. Deze buitenoven zorgt voor behaaglijke warmte en een lekkere maaltijd: van ovenschotels en zelfgemaakte pizza’s op de kooksteen tot een zomerse barbecue op de grill. Deze oven kan het hele jaar door buiten blijven staan en krijgt na een tijdje zijn typische stoere, roestige kleurlaag die het staal tevens beschermt tegen doorroesten. Zeker in ons land waar het ’s avonds snel kan afkoelen, lijkt het ons een grote meerwaarde voor je tuin of terras.

De iconische Wheelbench Bank nodigt je uit om de beste plek op te zoeken. Door het opvallende wiel is de comfortabele bank verrijdbaar. De Wheelbench van ontwerper Rogier Martens is gemaakt van hoogwaardig eikenhout. Deze verrijdbare buitenbank is functioneel én zit ook nog eens lekker.

De Guidelight Lamp noemen ze zelf het Zwitsers zakmes onder de lampen. Met een simpele (dr)aai over z’n bol verandert hij van subtiel sfeerlicht in een heldere werklamp of handige zaklamp met felle lichtstraal. De Guidelight is mobiel, draadloos en ongelofelijk energiezuinig. De dimbare ledlamp is gemakkelijk op te laden via micro-USB en kan energie leveren voor circa 10 uur bij de hoogste intensiteit tot zelfs 150 uur bij de laagste intensiteit. Door de verscheidenheid aan functies kan deze revolutionaire looplamp worden meegenomen, opgehangen of op tafel in de tuin worden gezet.

De Patiobank is comfortabel, stijlvol en zit altijd goed. Het Accoya hout voelt zacht aan, gaat lang mee en kan het hele jaar buiten blijven staan. Onbehandeld zal het hout op natuurlijke wijze mooi vergrijzen. Het design is puur, eenvoudig en straalt een enorme rust uit. Behalve in naturel zijn deze tuinmeubels ook verkrijgbaar in geel en groen.

En dan is er nog de Beach Rocker, die met zijn ontwerp de iconische strandstoel omvormt tot een comfortabele schommelstoel. Het gelakte beukenhout komt uit Nederlandse bossen en is lichtgewicht, waardoor de stoel makkelijk te verplaatsen is op het strand of in je tuin.